Nieuws

NAMEN – Sonaca Aircraft heeft een aanvullende order op zak voor vier Sonaca 200NGs voor de Belgische vliegopleider Air Academy New CAG. Ook het Britse Blackbushe Aviation tekende voor een Sonaca. Driee vliegtuigen worden in het voorjaar van 2022 geleverd aan New Cag en Blackbushe; in het najaar van 2022 kan New Cag nog eens twee Sonaca’s tegemoet zien

New CAG was een van de eerste klanten van het nieuwe opleidingsvliegtuig. In eerste instantie werden er acht besteld, waarvan de eerste twee in oktober 2018 geleverd werden. In juni 2019 werd een aanvullende order voor nog eens vier toestellen geplaatst. Deze worden sinds begin 2019 ingezet binnen het opleidingsprogramma. Daarmee is tot op heden meer dan vierduizend uur gevlogen tot volle tevredenheid van de instructeurs en leerlingen.

De nieuw te leveren Sonaca’s zijn night VFR voorbereid en bovendien uitgerust met Garmin’s Gi 275 digitale panelklokken.