Nieuws

SAN ANTONIO- In het Amerikaanse VT San Antonio Aerospace onderhoudsfiliaal van ST Engineering is de eerste A321 gearriveerd voor ombouw tot vrachtvliegtuig. Het toestel is de eerste van vier die er zullen worden omgebouwd in opdracht van dw Russische leasemaatschappij GTLK Europe.

Deze heeft het toestel inmiddels verhuurd aan Smartlynx die de A321P2F in de zomer van 2022 tegemoet kan zien.

Na ombouw kan een A321P2F tot 28 ton vracht vervoeren over 2.300 nm (4.260 km). Deze lading kan worden meegenomen in veertien containers in de voormalige cabine en tot tien onderin het vliegtuig.

Door ook in Amerika een conversielijn te openen, kunnen de Elbe Flugzeugwerke (een joint venture van Airbus en ST Engineering) in 2021 jaarlijks meer dan zestig vliegtuigen ombouwen tot A321P2F en A330P2F in plaats van de huidige twintig die in China en het Duitse Dresden onder handen kunnen worden genomen.

In Singapore maakte dezer dagen ook de eerste (voorheen Avion Express) A321 zijn opwachting voor ombouw tot A321 P2F. Dit toestel uit 2007 wordt in opdracht van de Amerikaanse leasemaatschappij Castlelake omgebouwd en is inmiddels verhuurd aan IndiGo uit India.