Nieuws

UNDILLA – De Duitse motorproducent RED Aircraft heeft op 21 november 2021 in samenwerking met het Amerikaanse A&C Ag Aviation een eerste testvlucht uitgevoerd met een Air Tractor 301 waarin geen 600 pk sterke Pratt & Whitney R-1340 radiaalmotor was gemonteerd, maar een 550 pk sterke RED A03 V-12 dieselmotor.

Hoewel er nog veel AT-301s vliegen, wordt de mogelijkheid aan goede (inmiddels zestig jaar oude) R-1340s te komen steeds moeilijker. Om de dieselvariant passend te krijgen, moest de cowling worden aangepast. Daarbij werd gekozen voor een variant van koolstofvezel met meerdere onderhoud- en inspectieluikjes.

De Duitse producent zal het aangepaste toestel begin december 2021 tijdens de National Agricultural Aviation Association Expo in Savannah ten toon stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur