Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft vier Ansat-helikopters overgedragen aan PSB Avialease. Deze zal de helikopters op haar beurt onderbrengen bij de Russische nationale ambulanceservice voor inzet in Tambov, Tula, Ryazan en Beslan.

De helikopters zijn ontworpen en ingericht om één patiënt te vervoeren, vergezeld van twee medische hulpverleners. De levering is onderdeel van een eerdere order voor 37 helikopters van dit type.

De nationale ambulanceservice ontving tijdens de MAKS 2021 in dit kader ook de eerste Mi-8MTV-1 helikopter, gevolgd door nog eens drie in september en november.

Tevens werden twee Mi-171-helikopters met VK-2500-03-motoren overgedragen aan de Volksrepubliek China in het kader van een contract met de civiele luchtvaartmaatschappij Qingdao. Deze helikopters zullen worden gebruikt om branden te blussen op grote hoogte.