Nieuws

ITAJUBA – Airbus Helicopters heeft in het Braziliaanse Itajuba de eerste in dat land geassembleerde bewapende marinevariant  overgedragen aan de Braziliaanse marine.

De H225M is met het oog op deze taken uitgerust met een tactisch missiesysteem met onder meer een APS-143 surveillance radar en twee MBDA Exocet AM39 B2M2 raketten voor aanvallen tegen oppervlakteschepen, een N -TDMS (Naval Tactical Data Management System) en een EWS IDAS-3 (countermeasure systeem).

Brazilië  tekende in 2008 een order voor vijftig H225Ms voor inzet bij de Braziliaanse strijdkrachten. Het land stelde bij de order als voorwaarde dat een deel van de helikopters in Brazilië zou worden gebouwd. Met het oog daarop werd dochterbedrijf Helibras in Itajubá een nieuwe assemblagelijn ingericht waar nu dus de veertigste H225M van de band is gerold.

Bij de assemblage van de EC725/H225 zijn zestien Braziliaanse bedrijven betrokken.