Nieuws

LONDEN = De nieuwe Britste low cost maatschappij flyPOP is van start gegaan met een bij het Portugese Hi Fly gehuurde A330-300. Met dit toestel zullen echter geen passagiers worden vervoerd, maar vracht in een stoelloze cabine.

Naar verwachting zal ook de bij de Ierse leasemaatschappij Avolon gehuurde een A330-300 vooreerst geen 400 stoelen krijgen, maar zal deze in december eveneens voor deze zogenoemde LOPA cargo operaties (vrachtvluchten met passagiersvliegtuigen) worden ingezet.

De nieuwkomer stelt naar eigen zeggen ‘People Over Profit’ en kon vanaf oktober 2021 gaan vliegen na het verwerven van de vliegvergunning. Daarbij wordt gemikt op het vliegen met vier A330s waarbij de eerste twee zonder problemen weer kunnen worden omgebouwd. Een derde een een vierde A330-300 worden in februari en mei 2022 verwacht.

Daarbij worden vanaf Britse bodem vluchten voorzien naar ‘secundaire’ onder meer Pakistaanse steden als Islamabad en Lahore. Op termijn worden ook verbindingen voorzien naar Colombo in Senegal en Kathmandu in Nepal.

2 reacties op “Eerste A330-300 flyPOP gaat vracht vervoeren

 1. Ruud Vos schreef:

  Dank
  Stond zo in persbericht. Niet altijd geloven dus……

 2. Micha schreef:

  Goedemiddag,
  Islamabad en Lahore zijn geen Indiase steden maar beide steden liggen in Pakistan.
  Gezien de geschiedenis tussen beide landen misschien goed om dit zo spoedig mogelijk aan te passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur