Nieuws

Politie Bangladesh bestelt Mil Mi-171A2

1

MOSKOU –Het  Russische  helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft een exportcontract getekend voor de levering in 2023  van twee Mi-171A2 helikopters aan de politie van Bangladesh.

De Mi-171A2 , die in november 2014 voor het eerst vloog,  is afgeleid van de Mi-171A.,Vergeleken met die variant is nu sprake van nieuwe VK-2500PS-03 motoren die elk 2.400pk leveren, een nieuwe hoofdrotor met vijf composietbladen, verbeterde transmissiekasten en een X-vormige staartrotor.

Ook is een geïntegreerde digitale bij Radioelectronic Technologies KBO-17 gebouwde cockpit geïnstalleerd met PKV-171A digitale automatische piloot. De helikopter is daarnaast uitgerust met digitale en infrarood camera’s waarvan de beelden op displays in de cockpit worden getoond.

Gemikt wordt op een vliegbereik van 800 km bij kruissnelheden tot 260 km/h op een maximale vlieghoogte van 6.000 m. De helikopter kan toy  24 passagiers vervoeren of vier ton vracht in de cabine. Wordt deze  met een sling vervoerd, dan kan vijf ton lading vervoerd worden.

Door onderaannemer Radioelectronic Technologies is inmiddels een flight simulator ontwikkeld voor toekomstige piloten.

De helikopter werd voor het eerst tijdens de MAKS 2013 gepresenteerd.

Mil kreeg in juni 2021 toestemming  het aantal stoelen aan boord van de Mi-171A2 uit te breiden van 20 naar 24. Hierdoor wordt de helikopter volgens helikopterconglomeraat Russian Helicopters aantrekkelijker voor operators.

Bij de Ulan-Ude Aviation Plant  vloog de eerste in serie geproduceerde  Mi-171A2 inmiddels al.  Het multifunctionele toestel is bestemd voor de Russische luchtvaartmaatschappij UTair-Helicopter Services die de helikopter gaat inzetten tijdens proefoperaties voor werkzaamheden in het noordpoolgebied. Begin 2018 werd een prototype al de diepvrieskou ingestuurd om de (boord)systemen te testen.

Mi-171A2_KBO-17

1 reactie op “Politie Bangladesh bestelt Mil Mi-171A2

  1. […] Met het eerste prototype, dat op 25 november 2014 voor het eerst vloog, is inmiddels een vlieghoogte… […]