Nieuws

KEULEN – Airbus Helicopters heeft tijdens de European Rotors vakbeurs in Keulen deze week de tweede CityAirbus NextGen luchttaxi’s gepresenteerd.

Gelijktijdig werden contracten getekend met zowel het Franse bedrijf Thales en als het Duitse Diehl Aerospace voor de ontwikkeling en bouw van vluchtbesturingscomputers. Thales zal het primaire vluchtcontrolesysteem ontwikkelen, Diehl Aerospace het secundaire.

Beide systemen zijn ontwikkeld en gebouwd volgens verschillende filosofieën, maar houden elkaar continu in de gaten. Deze zogeheten ongelijke architectuur biedt een grotere betrouwbaarheid dan een dubbel uitgevoerd systeem dat van één enkele leverancier komt.

Vooreerst wordt uitgegaan van een vliegbereik 80 km, een kruissnelheid van 120 km/h en een eerste vlucht in 2023. De CityAirbus NextGen wordt aangedreven door acht star gemonteerde acht elektromotoren en vleugels die voor een deel lift genereren tijdens de horizontale vlucht. Gemikt wordt op een maximale geluidsproductie van 65-70 dB tijdens take off.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur