Nieuws

LONDEN – De Britse lease- en managementmaatschappij Monte Aircraft Leasing gaat samenwerken met Dante AeroNautical bij de ontwikkeling en integratie van waterstof-elektrisch aandrijving in bestaande een- en tweemotorige vliegtuigen die worden ingezet op regionale vluchten. Op die manier wil Montrose vanaf 2025 een emissieloos portfolio aan kunnen bieden.

Dante Aeronautical zelf is voornemens binnen drie jaar een vliegend prototype te tonen van een Cessna Grand Caravan die aangedreven kan worden door zowel waterstof als accu’s. Dat toestel zal tijdens take off en gedurende de klimvlucht gebruik maken van uit accu’ts afkomstige stroom en gedurende kruisvlucht van stroom afkomstig uit een brandstofcel.

De Amerikaanse elektromotor fabrikant magniX Aero maakt momenteel in samenwerking met Sydney Seaplanes en Dante Aeronautical werk van een Australisch aanvullend typecertificaat voor de C208B. Gemikt wordt op een Civil Aviation Safety Authority (CASA) STC in 2023.