Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraer dochter Eve Air Mobility en het Brazilaanse merk Senna gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de eVTOL Eve-Senna. Het elektromotor aangedreven luchtvaartuig wordt ontwikkeld met het oog op de zogeheten Urban Air Mobility (UAM) markt.

Door het model te koppelen aan de naam van de overleden Brazilaanse coureur, willen beide paritijen de passie en uitdagingen symboliseren waarvoor Senna zich in zijn racecarrière gesteld zag. Dit moet vervolgens door de kleurstelling en het interieur leiden tot een unieke vliegervaring aan boord van het toestel.

De op 21 maart 1960 in São Paulo geboren Ayrton Senna da Silva uitermate succesvolle coureur. Hij was drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 en verongelukte op 1 mei 1994 tijdens na een crash tijdens de Grand Prix van San Marino.