Nieuws

DUBAI – Het Japanse heeft Toki Air heeft tijdens de Dubai Air Show 2021 twee ATR42-600S besteld. De nieuwe Japanse luchtvaartmaatschappij kan daarmee vanaf 2025 dankzij de Short Take-Off and Landing (STOL) eigenschappen gaan vliegen vanaf Sado Airport dat over een korte landingsbaan beschikt met een lengte van 800 m.

Momenteel wordt al gevlogen vanaf Niigata Airport naar meerdere binnenlandse bestemmingen. Toki Air gaat in 2022 ook mer twee gehuurde ATR 72-600 s vliegen die zullen worden uitgerust met een Cargo Flex cabine.

Ook het Centraal Afrikaanse Afrijet klopte in Dubai aan bij ATR om er drie ATR 72-600 s te bestellen. Deze gaan een deel van de oudere 500-varianten vervangen. Vanaf het tweede toestel zullen ook de nieuwe ATRs met de nieuwe P&WC PW127XT-M turboprops worden uitgerust. Na voltooiing van de order, kan Afrijet over vier eigen ATR72-600s beschikken.