Nieuws

LONGUEUIL – Motorproducent Pratt & Whitney Canada (P&WC) en Nimbus Aerospace gaan samenwerken bij het moderniseren van eenmotorige Antonov-2 vliegtuigen voor civiel gebruik. De Canadese fabrikant zal daarvoor hun PT6A-67T turboprop beschikbaar stellen die door Nimbus zal worden ingebouwd in An-2s die vervolgens als Legenda 550 en 570 op de markt zullen worden gebracht.

Nimbus mikt daarbij op een Russische retrofitmarkt voor ongeveer honderd vliegtuigen, maar sluit ook export naar andere landen niet uit. Met name het feit dat de PT6A de enige motor in zijn soort is die gecertificeerd Single Engine Instrument Flight Rules (SEIFR) is volgens Nimbus een groot voordeel.

De ‘next generation’ An-2 moet in de loop van 2022 voor het eerst vliegen en plaats gaan bieden aan twaalf passagiers.