Nieuws

Emirates moderniseert cabines widebodies

DUBAI -Tijdens de Dubai Air Show 2021 die momenteel plaatsvindt, heeft Emirates aangekondigd 105 moderne widebody-toestellen uit te gaan rusten met het Premium Economy product. Daarnaast worden er ook andere cabineverbeteringen doorgevoerd.

Het achttien maanden durende retrofit programma, dat naar verwachting eind 2022 van start gaat, wordt volledig uitgevoerd in het ultramoderne Engineering Centre van Emirates in Dubai 52 Emirates A380’s en 53 Boeing 777’s worden uitgerust met een nieuwe cabineklasse; de veelgeprezen Premium Economy van de luchtvaartmaatschappij.

Emirates overweegt ook om een ​​gloednieuw Business Class product te installeren in de Boeing 777 toestellen, met aangepaste stoelen in een 1-2-1 indeling.

Emirates’ Premium Economy is een klasse apart. Bedekt met de beste kwaliteit anti-vlekken leer met gedetailleerde stiksels en een houten paneelafwerking, is elke stoel volgens de luchtvaartmaatschappijn ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden met 6-voudig verstelbare hoofdsteunen, kuitsteunen en voetsteunen. Elke stoel biedt een royale pitch tot wel 1 meter, is 50 cm breed en kan 20 cm achteroverleunen in een comfortabele ligpositie met voldoende ruimte om de benen te strekken. Andere doordachte details zijn onder meer gemakkelijk toegankelijke oplaadpunten in de stoel, een brede eettafel en een cocktailtafel aan de zijkant.