Nieuws

DUBAI – Air Corsica heeft tijdens de Dubai Air Show 2021 vijf ATR72-600 turboprops besteld. De vliegtuigen zullen vanaf november 2022 geleverd worden en uitgerust worden met al even nieuwe Pratt & Whitney Canada PW127XT motoren.

De PW127XT is dankzij het gebruik van nieuwe materialen en technologieën volgens de motorproducent niet alleen drie procent zuiniger, maar heeft ook een aanzienlijk grotere onderhoudsinterval. Dat moet onder meer blijken uit een veertig procent langere ‘extended time on wing’ (XT).

Deze modificatie zorgt er volgens ATR voor dat een PW127XT nog slechts na elke 20.000 uur gereviseerd hoeft te worden. Daarmee kunnen de onderhoudskosten met ongeveer twintig procent worden teruggebracht.

De motor is daarnaast geschikt om rond 2025 te vliegen op honderd procent duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).