Nieuws

NUREMBERG – De Duitse charteroperator en Special Mission Operator FAI rent-a-jet is door het tijdschrift International Travel & Health Insurance Journal (ITIJ) uitgeroepen tot de Air Ambulance Company of the Year 2021, een prijs die ook al in 2012 en 2020 in de wacht werd gesleept.

FAI voert de ambulancevluchten uit met onder meer tien aangepaste Learjet 60 zakenjets waarmee jaarlijks meer dan 10.000 uur gevlogen wordt vanaf Albrecht Dürer International Airport in het Duitse Nuremberg.

FAI richtte recent een van haar Bombardier Global Express zakenjets permanent in als ambulancevliegtuig. In deze uitvoering kunnen tot drie patiënten non stop vervoerd worden over 6.000 nm (11.112 km).
FAI besloot de zakenjet aan te passen nadat in twee maanden tijd tien van dergelijk vluchten over de ultralange afstand werden uitgevoerd waaronder ook COVID-19 missies met de EpiShuttle isolatie pod.

Daarnaast wordt gevlogen met zes Bombardier Global Express toestellen en zes Challengers van het type 604. Tot de inventaris behoren ook een Premier 1A en een King Air 350 turboprop.

Interieur van de Global Express in ambulance-uitvoering.
FAI vliegt onder meer met tien aangepaste Learjet 60 zakenjets.