Nieuws

Egypte formaliseert tweede Rafale order

_

SAINT CLOUD – Egypte gaat zijn luchtmacht uitbreiden met dertig ‘omni role’ Dassault Rafale gevechtsvliegtuigen. Het ministerie van defensie van dit land gaf in mei 2021 te kennen deze vliegtuigen te wiilen bijbestellen, en heeft nu daadwerkelijk getekend.

Het land bestelde in 2015 in het kader van modernisering al 24 inmiddels geleverde vliegtuigen van dit type.

Dassault levert al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw (gevecht)vliegtuigen aan Egypte waaronder de Mirage 5, de Alpha Jet den de Mirage 2000.

Dassault’s Rafale vliegt sinds 2004 bij de Franse luchtmacht. Met het toestel is de nodige operationele- en gevechtservaring opgedaan in onder meer Afghanistan (2007-2012), Libië (2011), de Sahel landen (sinds 2013) en Irak (sinds september 2014).

Het toestel is ook aangeschaft door India die   36 Rafeles bestelde.