Nieuws

DUBAI – De Royal Thai Air Force (RTAF) heeft bij Textron Aviation Defense LLC tijdens de Dubai Air Show 2021 een contract getekend voor acht bewapende Texan AT-6 Wolverines,

De turboprops zullen als A6TH vanaf 2024 op Chiang Mai Air Base de rol overnemen van inmiddels al uitgefaseerde Aero Vodochody L-39s. Deze werden ingezet voor grensbewakingstaken en het bestrijden van drugscriminaliteit.

De RTAF bestelde eind september 2020 ook twaalf Beechcraft T-6C Texan II turboproptrainers. Die trainers zullen op Kamphaeng Saen Air Base.als geavanceerde trainer worden ingezet. Onderdeel van het contract is tevens de levering van grondtrainingssystemen voor zowel piloten als technici alsmede een systeem om missies te kunnen plannen en digitaal te kunnen briefen na afloop van een sessie. Daarnaast worden de nodige reserve-onderdelen en grondapparatuur geleverd.

De toestellen zouden vanaf eind 2020 begin 2023 als T-6TH in Thailand worden ingezet waarbij de eerste twee toestellen werden overgevlogen en de resterende tien ingekrat worden getransporteerd.

Beechcraft-T-6C-Texan-II

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur