Nieuws

DUBAI – Airbus heeft tijdens de Dubai Air Show 2021 een aanvullende order in de wacht gesleept voor twee A330 Multirole Tanker Transport (MRTT) die bestemd zijn voor de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten.

De toestellen moeten in 2023 geleverd worden en zullen toegevoegd worden aan drie eerder in 2013 bestelde en inmiddels geleverde MRTTs. In het verlengde van het nieuwe contract, zal dit trio op de laatste standaard worden gemoderniseerd.

Eerder deze week bestelde het Spaanse ministerie van defensie bij Airbus drie A330 MRTTs die tussen 2023 en 2025 geleverd worden. De drie vliegtuigen zijn overgenomen van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia en zullen in het Spaanse Getafe worden omgebouwd. Naast een hose & drogue refuelling systeem krijgen de toestel ook een op maat ontworpen Medical Evacuation (MEDEVAC) kit.

Na aflevering zullen de vliegtuigen bij de 45e Wing op Torrejón Air Base (Madrid) worden gestationeerd. Onderdeel van het contract is tevens de training van piloten en technici en de levering van onderdelen.

De A330 MRTT kan ook op Vliegbasis Eindhoven worden aangetroffen.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur