Nieuws

FORT WORTH – Bell heeft kort na de Air Medical Transport Conference (AMTC) in het Amerikaanse Fort Worth orders opgetekend voor vijf eenmotorige 507GXi helikopters. De toestellen werden besteld door Classic Air Medical die in meerder Amerikaanse staten waaronder Arizona, Utah, Colorado, Idaho, New Mexico en Wyoming ambulancevluchten uitvoert. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Bell 407 en Bell 429 alsmede de AS350 en EC135 van Airbus Helicopters/

Tijdens de AMTC werden achttien eenmotorige 407GXi helikopters besteld en opties vastgelegd voor nog eens negen.
Daarbij tekende de Amerikaanse ambulance-operator Life Flight Network (LFN) voor twaalf in 2023 te leveren toestellen van dit type die zullen worden toegevoegd aan een vloot van vijf 407 GXI helikopters en vier tweemotorige Bell 429s.

Gelijktijdig sloot de fabrikant en overeenkomst met Arrow Aviation en Helifab om de door hen ontwikkelde Emergency Medical Kit geschikt te maken voor de eenmotorige Bell 505.