Nieuws

HAIFA – Elbit Systems’ joint venture Affinity Flying Training Services (Affinity) waarbinnen ook wordt deelgenomen door Kellog, Brown and Root Ltd. heeft een nieuwe opdracht in de wacht gesleept van het Britse ministerie van defensie.

Onder het nieuwe contract (met een waarde van 88 miljoen dollar) worden vier geavanceerde Texan T-6C turboprop trainers aangeschaft voor inzet naast al tien toestellen van dit type vanaf de vliegbasis Royal Air Force Valley worden ingezet binnen het UK Military Flying Training System (UKMFTS).

Afinity is inmiddels vijf jaar operationeel en opereert in opdracht van het Britse ministerie van defensie op een drietal locaties in het Verenigd Koninkrijk (RAF Cranwell, RAF Barkston Heath en RAF Valley) een drietal types trainingsvliegtuigen (Grob G 120TP, Texan T-6C en Embraer Phenom 100) waarmee inmiddels meer dan 20.000 uur is gevlogen.

Affinity’s diensten ter plekke omvatten zowel de initiële, de basic als ook de multi-engine vliegeropleiding.