Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – In het kader van het streven naar emissieloze luchtvaart heeft Embraer maandag (8 november) tijden een persbijeenkomst vier nieuwe emissieloze en emissiearme vliegtuigvarianten in de vorm van de Energie familie voorgesteld.

De Energia familie zal uit twee negenzitters gaan bestaan in de vorm van de Energia Hybrid (E9-HE) en Energia Electric (E9-FE) waarbij rond E90-HE rond 2030 moet vliegen en garant moet staat voor negentig procent CO2 reductie. De elektrovariant E9-FE krijgt contra-roterende propellers en moet vervolgens rond 2035 vliegen.

De Energia H2 Fuel Cells (E19-H2FC) gaat plaats bieden aan negentien passagiers en zal rond 2035 worden aangedreven door aan de staartsectie gemonteerde elektromotoren die hun voeding krijgen van brandstofcellen.

De Energia H2 Gasturbine gaat plaats bieden aan 35-50 passagiers en vanaf 2040worden aangedreven door gasturbines die gevoed zullen worden met waterstof dan wel Sustainable Aviation Fuel (SAF). In beide gevallen moet er sprake zijn van hondesr procent CO2 reductie.

Hoewel de vliegtuigen nog op de tekentafel staan, is Embraer voornemens de bestaande vliegtuigen rond 2030 allemaal gecertificeerd te hebben voor het vliegen met drop-in SAF.

Energia-Hybrid.
Energia-Electric.
Energia-H2-Fuel-Cell.
Energia-H2-Gas-Turbine.