Nieuws

SEOUL – Korea Aerospace Industries Co. (KAI) heeft naar eigen zeggen een contract op zak voor de ombouw van vier Dassault Falcon 2000LXS zakenjets die zullen worden omgebouwd tot geavanceerd verkenningsvliegtuig.

Een voorlopig koopcontract werd met het oog hierop al gesloten tijdens de in oktober 2021 gehouden International Aerospace & Defense Exhibition in het Zuid Koreaanse Seoul.

De vier toestellen moeten tussen 2022 en 2026 zes oudere Hawker HS125 zakenjets gaan aflossen die momenteel als RC-800 Signals Intelligence (SIGINT)/Baekdu rollen vervullen. Deze Falcons hebben een vliegbereik van 7.400 km.

Maritieme varianten van de tweemotorige Falcon 2000 zijn onder meer geleverd aan de Japanse marine die in 2015 vier 2000 LXS-zakenjets in Maritime Surveillance Aircraft (MSA) bestelde.

Ook Frankrijk bestelde een aantal toestellen van dit type voor maritieme taken.Naast KAI dong ook de Korean Air Aerospace Division (KAL-ASD) mee naar deze opdracht. KAL-ASD bouwde al eerder twee Falcon 2000S zakenjets om voor SIGINT taken die daar momenteel als RC-2000s worden ingezet.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur