Nieuws

AMSTERDAM – De in Nederland gevestigde leasemaatschappij AerCap Holdings N.V heeft de voorgenomen overname van de leasedivisie GE Capital Aviation Services (GECAS) van het Amerikaanse General Electric conglomeraat afgerond. De aandeelhouders van AerCap waren in mei 2021 al akkoord gegaan met de overname van GECAS.

Nu de overname een feit is, is AerCap ’s werelds grootse leasemaatschappij met een portfolio van meer dan 2.000 eigen en voor derden beheerde vliegtuigen alsmede 900 eigen en voor derden beheerde vliegtuigmotoren. Ook omvat het portfolio dan ruim 300 verhuurde helikopters. Daarnaast staan nog 493 vliegtuigen in de orderboeken van vliegtuigfabrikanten (waarvan negentig procent narrow body)

Met de overname was een bedrag gemoeid van 24 miljard dollar. Daarnaast worden de nodige nieuwe aandelen uitgegeven. Tot de overname blijft GE voor 46% mede-eigenaar van het bedrijf.