Nieuws

EVERETT- Boeing heeft de eerste van zes door Japan bestemde KC-46A Pegasus tankvliegtuigen overgedragen aan de Japanse luchtmacht. Dit eerste toestel voltooide in februari 2021 een eerste vlucht waarna er in augustus 2021 de eerste tankproeven mee werden uitgevoerd..

Oorspronkelijk zouden dit er drie zijn, maar de Japanse luchtmacht wilde later nog een vierde toestel van dit type. De  eerste KC-46A werd in eind december formeel 2017 besteld, de laatste in december 2018. Japan bestelde in oktober 2020 bij Boeing twee extra KC-46A Pegasus tankvliegtuigen  waardoor nu gewacht wordt op zes toestellen van dit type. 

De zes vliegtuigen krijgen Pratt &Whitney Model 4062 (PW4062) turbofans en gaan bij de Japanse luchtmacht een vloot van evenveel KC-767 tankers aanvullen.

Met de toestellen kunnen ook de zeventien door Japan bestelde Bell-Boeing MV-22 Osprey’s in de lucht worden bijgetankt. De eerste KC-45A staat voor levering in 2020 op de planning.

 

 

De eerste  voor Japan bestemde KC-46A rolde  eind september 2020 uit de spuithal en vloog in februari 2021 voor het eerst.

 

 

 

2 reacties op “Boeing draagt eerste ‘Japanse’ KC-46A over

 1. Raymond schreef:

  Eens Frans, is na-aperij.
  Alsof een mooie gekleurde roundel zoveel eerder zichtbaar is in een tijd dat visuele waarneming nauwelijks nog betekenis heeft.

 2. Frans EEKHOUT schreef:

  …in Japanse kleuren . Hoezo kleuren, er is niet veel aan “kleuren” te zien, gewoon “grijs”.
  De kop had beter kunnen zijn : “Eerste KC- 46 A Pegasus in het Japanse grijs gestoken.”
  Dit toestel is net zo “kleurloos” als de nieuwe A330 MRTT van onze luchtmacht die óók kleurloos is, zelfs het roundel is grijs in tegenstelling tot de KDC 10 waar de echte kleuren rood, wit en blauw te zien zijn en waarom dat zo is, is mij een raadsel…