Nieuws

CLEVELAND – Field Aerospace  heeft de cockpits van meer dan vijftig  T-1A Jayhawks gemoderniseerd. Het moderniseringsprogramma kon op stoom komen nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten in mei 2019 groen licht gaven voor de installatie van Pro Line 21 cockpits.

Een eerste gemoderniseerde Combat System Officer (CSO) T-1A Jayhawk voltooide begin april 2019 al meerdere testvluchten, wat resulteerde in een aanvullend typecertificaat (STC).

Binnen het T-1A Avionics Modernization Program (AMP) programma moeten 178 Beechjet/Hawker 400XP T-1A Jayhawk trainers worden uitgerust met nieuwe Rockwell Collins Pro Line 21 digitale cockpits.

Nextant Aerospace  fungeerde hierbij onderaannemer  van Field Aerospace en zou daarbij onder meer  verantwoordelijk worden voor   het verkrijgen van dit STC voor de militaire variant van de Beechjet 400A.

Aan het programma werd  tevens meegewerkt door Rockwell Collins, HEBCO en Flight Safety International omdat er zestien vluchttrainers en veertien andere simulator varianten moesten worden aangepast en gebouwd.

Hoewel Nextant vooral bekend is van de 400XTi, G90XT en Challenger 604XT programma’s heeft het bedrijf in het verleden al meerdere militaire opdrachten uitgevoerd waaronder de modernisering van C-26D transportvliegtuigen van de Amerikaanse U.S. Navy.