Nieuws

BANKSTOWN – De Australische New South Wales Police Force (NSWPF) heeft drie nieuwe Bell 429 helikopters in ontvangst genomen.

De toestellen zijn aangeschaft in het kader van het Future Light Helicopter Program en bedoeld om oudere een- en tweemotorige Airbus helikoptervarianten te vervangen. Ze zullen worden ingezet naast twee Bell 412 helikopters en drie Cessna C208 Caravan turboprops.

Tot de missietaken behoren onder meer Search and Rescue (SAR), patrouilles en speciale operaties waarin wordt opgetreden tegen criminelen en vermeende terroristen. De in 2020 gebouwde helikopters zijn daarom uitgerust met tactische radio’s, een FLIR HDc 380 camera, een reddingshoist en een Trakka zoeklicht.

Het werkgebied van de NSWPF heeft een oppervlakte van meer dan 770.000 vierkante kilometer.