Nieuws

LEIDSCHENDAM – Een groep investeerders met een achtergrond in pilotenopleidingen en vluchtsimulatoren, zal op 1 november een bedrijf lanceren dat de markt voor professionele pilotenopleiding gaat bedienen met een serie fixed base flight simulators onder de naam Aviatify.aero.

Simulatoren zullen worden aangeboden als generieke medium haul twin jet, meestal gebruikt voor JOC, IR en ME enz. tot Multi Crew Coördinatie (MCC) training”, vervolgt Van de Laar. “Aan de bovenkant van ons productportfolio leveren wij een Airbus A320 FTD 2 simulator, geschikt voor (een deel van) Initial Type Rating en Type Recurrent training.”

Een aanzienlijk deel van de generieke en type specifieke vliegopleiding kan worden uitgevoerd op fixed base vluchtsimulatoren tegen een fractie van de kosten van full flight (bewegings-) vluchtsimulatoren.

Doorgaans duurt een trainingssessie vier uur waarin hoge concentratieniveaus van zowel studenten als instructeur worden gevraagd. Het uitvoeren van een oefenprogramma in een ergonomische, efficiënte omgeving draagt ​​bij aan de productiviteit en kwaliteit van de trainingsuren. Met deze filosofie in het achterhoofd zijn het instructor station en de gebruikersinterface ontwikkeld.