Nieuws

MOSKOU – Het Russische conglomeraat Russian Helicopters heeft zes multifunctionele Ansat helikopters overgedragen aan leasemaatschappij Aviakapital-Service LLC. Twee van de toestellen zijn inmiddels ondergebracht in Mordovië en de regio Ivanovo.

De Ansats worden geleverd met een medische module met een brancard. De cabine biedt daarbij plaats een patiënt Ook zijn er twee stoelen voor begeleidende artsen geïnstalleerd. De medische apparatuur omvat een systeem van kunstmatige beademing, tele-ECG, waarmee de hartactiviteit in realtime kan worden gevolgd, en andere apparatuur/

Recent werd ook een tweede Ansat-helikopter overgedragen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken van Bosnië en Herzegovina. tekende voor drie helikopters van dit type. Het eerste toestel werd in november 2020 afgeleverd.
De afleverset bevat vijf stoelen die in plaats van een medische module kunnen worden geïnstalleerd om zeven passagiers in de cabine te vervoeren. De helikopter heeft ook een actief trillingsdempingssysteem.

In het kader van het contract voor de levering van drie helikopters werden drie technici en twee piloten opgeleid in het Kazan Helicopter Plant Aviation Training Center (ATC KVZ). In de komende twee jaar zullen nog vier piloten en zes technici worden opgeleid.

De eerste Ansat werd eind juni 2021 aan Bosnië en Herzegovina geleverd.
De eerste Ansat werd eind november 2020 geleverd.