Nieuws

LECCE– Na Qatar en Duitsland, zullen in de nabije toekomst ook piloten van de Japan Air Self-Defense Force (JASDF) hun Advanced Training Courses (Phase IV) gaan volgen bij de in juli 2018 door de  Italiaanse luchtmacht en industrieconglomeraat Leonardo opgerichte International Flight Training School (IFTS).

De IFTS is bij de 61st Wing in Galatina (Lecce) in het zuiden van Italië ondergebracht om de trainingscapaciteit van de Italiaanse luchtmacht te vergroten. Met het oog daarop levert Leonardo in totaal 22 M-346 trainingsvliegtuigen. Daarnaast zullen een helikopter- en een UAV opleiding worden ingericht. Vanaf 2022 zullen de trainingen worden aangeboden in Decimomannu op Sardinië in het kader van Phase IV  van de opleiding syllabus waarin Lead-In to Fighter Training (LIFT) is ondergebracht.

Sinds 2021 biedt  IFTS haar advanced en pre-operational trainingen ook aan  aan buitenlandse luchtmachten op een nieuwe locatie. Ook werd aansluiting worden gezocht bij twee civiele trainingsaanbieders CAE en Babcock International om de IFTS opleidingsaanbod te optimaliseren. Dit leidde inmiddels tot een joint venture met het Canadese CAE Defence & Security. Deze Leonardo CAE Advanced Jet Training joint venture zal zorg dragen voor onder meer een zogenoemd ground-based training systeem inclusief een geavanceerde door Leonardo  CAE full flight simulator voor de M-346.

 

 

Nederlandse piloten oefenen sinds  2015 als met de M-346 Advanced jettrainer.