Nieuws

SCHIPHOL – Transavia is een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident van vanmiddag, waarbij de PH-HXG van Transavia na de landing geëvacueerd moest worden in verband met een kleine brand bij het landingsgestel. De Onderzoeksraad is ter plaatse naar Schiphol voor verkennend onderzoek.

 
“We betreuren dat dit incident is voorgevallen en zijn een grondig onderzoek gestart. Dit zal enige tijd in beslag nemen. Vanzelfsprekend ging vanmiddag onze eerste zorg uit naar de passagiers en bemanning. Een team van Transavia-collega’s is naar Schiphol geweest om de passagiers en de bemanningsleden op te vangen. Inmiddels zijn de passagiers naar huis. Wij zullen met hen in contact blijven de komende tijd,” aldus Marcel de Nooijer, algemeen directeur bij Transavia. 
 
Vandaag is vlucht HV6730 van Sevilla naar Amsterdam geëvacueerd na landing op Schiphol vanwege een kleine brand bij het landingsgestel. Alle 180 passagiers en 6 bemanningsleden zijn veilig van boord gekomen en opgevangen op de luchthaven. De reguliere operatie kon volgens planning doorgaan.  

Foto’s: Koninklijke Marechaussee.

.