Nieuws

LEIPZIG – Deutsche Aircraft en de directie van de Mitteldeutsche Flughafen AG (Leipzig/Halle Airport) hebben overeenstemming bereikt over de plek waar de nieuwe eindassemblagelijn voor de D328eco kan worden gebouwd. Op deze locatie moet in 2022 een klimaatneutrale Final Assembly Line (FAL) zijn gerealiseerd waar in eerste instantie 300 mensen worden betrokken bij de ontwikkeling en bouw van het nieuwe vliegtuig.

Het bedrijf veranderde recent haar naam van 328 Support Services GmbH (328SSG) in Deutsche Aircraft GmbH (Deutsche Aircraft). Het bedrijf is houder van het typecertificaat van de Dornier Do-328.

Deutsche Aircraft was al de drijvende kracht achter het D328eco project die in 2025 op de markt moet komen. Het toestel krijgt SAF compatibele turbopropmotoren, een Garmin Companion cockpit en gaat plaats bieden aan veertig personen.

De huidige D328 vloot zal in Oberpfaffenhofen haar onderhoud krijgen.