Nieuws

STOCKHOLM – Het Zweedse bedrijf Jetson Aero heeft een eenpersoons elektromotor aangedreven toestel op de markt gebracht dat als Jetson ONE wordt vermarkt. De naam ervan verwijst naar de populaire televisieserie The Jetsons uit 1960.

De Jetson ONE weegt 86 kg en wordt als half afgebouwde kit geleverd inclusief alle onderdelen (waaronder ook motoren en avionica) en kan na afbouw met een enkele piloot (maximaal 95 kg zwaar) twintig minuten vliegen bij een gekimiteerde snelheid van 102 km/h. Daarbij voorkomen LiDAR (Light Detection and Ranging) sensoren aanvaringen met objecten onderweg.

De motoren worden aangedreven door Lithium-Ion accu’s die 88 kW leveren.

De aanschafprijs bedraagt 92.000 dollar, maar dat weerhield inmiddels vijftien mensen er niet van er eentje te bestellen waardoor de jaarproductie voor 2022 inmiddels is uitverkocht.

1 reactie op “Video: Geen fantasie meer, maar feit: de Jetson ONE

 1. Olaf schreef:

  Oh, cool!
  Totally rad!
  I want one!
  .. No, two!
  One for my girlfriend aswell.
  Many thanks.