Nieuws

SEOUL – Northrop Grumman Corporation, LIG Nex1 en Huneed gaan samenwerken aan de ontwikkelling van een Joint Surveillance Target Attack Radar System – Korea (JSTARS-K) in antwoord op de Zuid Koreaanse zoektocht naar s Joint Moving Target Surveillance and Control Aircraft (JMTSCA). Dergelijke toestellen kunnen tijdens conflicten militaire eenheden aansturen en dienen als vliegende controlepost.


Northrop ontwikkelde en bouwde al eerder voor de US Air Force (USAF) zeventien E-8 JSTARS die sinds 1991 dezelfde taken vervullen en afgeleid zijn van de Boeing 707-300.

Voor de Koreaanse variant zou teruggevallen kunnen worden op Gulfstream G550 zakenjet die een maximaal vliegbereik hebben van 6.750 nm (12.500km) en op FL510 (15. 545 m) kruissnelheden aan kunnen houden tot 590kts (1.090 km/h).