Nieuws

WASHINGTON – Het koninkrijk Bahrein heeft de eerste van  twaalf   bestelde  AH-1Z Viperaanvalshelikopters ontvangen. De ondertekening van het contract was mede mogelijk dankzij toestemming  van de exportcommissie van de Amerikaanse Senaat op 1 mei 2018  .

Onderdeel van deze in november 2018 geformaliseerde order zijn  tevens 26 T-700 GE 401C motoren (waarvan twee reserve), veertien (14) AGM-114 Hellfire Missiles en 56 Advance Precision Kill Weapon System II (APKWS-II) WGU-59Bs.

Ook mochten en vijftien Honeywell Embedded Global Positioning System (GPS) Inertial Navigation Systemen worden besteld. twaalf M197 20mm kanonnen en 26 Helmet Mounted Display/Optimized Top Owl systemen.

De twaalf toestellen moeten eind 2022 geleverd zijn.

In  het koninkrijk wordt al gevlogen met 22 oudere AH-1s die gemoderniseerd zullen worden.

 

Eind 2017 mocht Bahrein bij Lockheed Martin een order plaatsen voor negentien F-16V gevechtsvliegtuigen.