Nieuws

TUCSON – Rolls-Royce (R-R), Boeing en World Energy hebben een testvlucht uitgevoerd met het het 747 Flying Testbed van R-R waarbij een Trent 1000 motor gevoerd werd met honderd procent Sustainable Aviation Fuel (SAF)

Na vertrek van Tucson Airport werd een 3.54 uur durende vlucht uitgevoerd waarbij de drie overige RB211 motoren met kerosine werden gevoed. Tijdens en na afloop werden geen bijzonderheden waargenomen in de Trent 1000.

R-R voerde recent vergelijkbare SAF-vluchten uit met Trent XWB en Pearl motoren. De fabrikant mikt daarbij op 2023 als jaar waarin alle Trent motoren op 100% SAF mogen vliegen. (Momenteel is de maximaal toegestane ‘blend’ van SAF en kerosine 50/50).

R-R zegt daarmee in de pas te lopen met het UN Race to Zero programma.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur