Nieuws

 

NEW YORK – De Amerikaanse Transcend Air Corporation (TCA) heeft Kaman Composite Structures geselecteerd als bouwer van de kunststoffen rompen voor hun nieuwe Vy 400 die als High Speed Vertical Takeoff and Landing (HSVTOL)vanaf 2024 commuter verbindingen moet  gaan verzorgen tussen zakencentra in grote steden.

 

Oorspronkelijk zou de  Vy 400 worden uitgerust met twee 1.700 pk sterke Pratt & Whitney PT6A-67F turbopropmotoren waarmee kruissnelheden tot 365 kts (652 km/h) mogelijk moesten worden bij een vliegbereik van 450 mijl (725 km).  TCA besloot echter in tweede termijn echter aan te kloppen bij GE Rotorcraft Engines voor montage van  CT7-8 turboshaft motoren.

Het ontwerp voorziet in fly-by-wire en de montage van een BRS ballistische reddingsparachute. De tiltrotor gaat leeg 2.177 kg wegen en krijgt een nuttige lading van bijna 1.000 kg.

Transcend Air opende de orderboeken in 2020 voor het 3,6 miljoen dollar kostende toestel  en mikt naar eigen zeggen op het marktsegment waarin nu (VIP ingerichte) helikopters worden ingezet.

1 reactie op “TCA selecteert rompenbouwer voor zakelijke tiltrotor

  1. Peter Schmidt schreef:

    * “tiltwing”
    🙂