Nieuws

WOENSDRECHT – Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben maandag (18 oktober) een principe-overeenkomst getekend die op termijn moet leiden tot een groot aantal samenwerkingsvormen gericht op de militaire, commerciële en ondersteunende markten.

De komende maanden zullen de drie partijen een breed scala een mogelijke marktkansen gaan onderzoeken en nagaan in hoeverre bundeling van hun expertise en mogelijkheden een rol kunnen gaan spelen bij nieuwe projecten.


Daarbij zal ook uitdrukkelijk naar het Embraer C-390 Millennium transportvliegtuig worden gekeken en de specifieke wensen die door eindgebruikers op tafel worden gelegd. Ook zal worden gekeken naar de mogelijkheden voor ‘Special Mission en Special Transportation ‘ varianten en conversiemogelijkheden.

In de commerciële sector zal worden samengewerkt bij de ontwikkeling van vliegtuigen die door brandstofcellen zullen worden aangedreven.

Vlnr: Jackson Schneider, President & CEO, Embraer Defense & Security, Arjan Meijer, President & CEO, Embraer Commercial Aviation, Menzo van der Beek, CEO, Fokker Services, Roland van Dijk, CEO, Fokker Techniek en Johann Bordais, President & CEO, Embraer Services & Support. Op de achtergrond links burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht en de Noor Brabantse Commissaris van de Koning Ina Adema.