Nieuws

OLATHE – Avionicaproducent Garmin International, Inc. heeft voor oudere Pilatus PV-12 varianten van het type 12/45 en 12/46 een nieuwe cockpitupgrade in de aanbieding.

Daarbij wordt het GT600 Txi Primary Flight Display met een scherm diameter van 25 cm als vertrekpunt genomen dat gecombineerd wordt met GTN Xi navigatie, GTX ADS-B transponders en een GWX weerradar. Nieuwe is ook het TXi Engine Indication System (EIS) dat gegevens presenteert een scherm met een diameter van 18 cm.


Nieuw is ook de op de G5000 gebaseerde geïntegreerde avionica voor oudere Cessna Citations van het type Excel en XLS. Informatie wordt hierbij op drie schermen gepresenteerd die elk gesplitst kunnen worden in twee schermen.

Te denken valt aan onder meer elektronische checklists, TAWS, TCAS en Garmin SafeTaxi. Het systeem wordt geleverd met een volledig digitaal Automatic Flight Control System (AFCS), een Emergency Descent Mode (EDM) en optionele Underspeed protection (USP).