Nieuws

BRUSSEL – De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium heeft vrijdag (15 oktober) haar nieuwe bestemming naar Mauritius voor het eerst aangevlogen met de nieuwe Airbus A330-900neo. De bestemming naar dit eiland wordt twee keer per week aangedaan.

Het nieuwe toestel werd woensdag (13 oktober) door CEO Niky Terzakis voorgesteld op Brussels Airport voorgesteld. Volgens Terzakis is de maatschappij voornemens verder uit te breiden met onder meer met de komst van nieuwe vliegtuigen, de opening van nieuwe routes en de hervatting van de vluchten op Guadeloupe en Martinique vanaf begin december.

Daarnaast zet de luchtvaartmaatschappij verder in op de vrachtactiviteiten, met nieuwe banen tot gevolg. Volgens de directeur is Air Belgium er tijdens de corona pandemie in geslaagd om standvastig te zijn. Vrachtactiviteiten werden opnieuw opgestart, bepaalde passagiersvluchten konden worden voortgezet en ook repatriëringsvluchten werden uitgevoerd.

Daardoor hoefde de maatschappij geen enkel personeelslid te ontslaan en kan ze, gezien de zeer positieve vooruitzichten voor de hervatting van alle vluchten nieuwe piloten rekruteren voor haar acht toestellen van het type A330neo (2), A340-300 (2) en A330-200F (4).