Nieuws

ENSCHEDE – Vliegtuigonderhoudsbedrijf Direct Maintenance opent een vestiging (line station) op Twente Airport. Het bedrijf met vestigingen in Nederland (Schiphol en Maastricht Aachen Airport) en op veel luchthavens in Europa en Afrika, ziet kansen op Twente Airport en gaat de recent geparkeerde toestellen van Nordic Aviation Capital onderhouden.

De Deense leasemaatschappij Nordic Aviation Captial koos Twente Airport uitgekozen als tijdelijke parkeerplaats voor vijf Embaer E175 regionale verkeersvliegtuigen.

De toestellen waarvan de leasecontracten waren verlopen, vlogen voorheen bij Alitalia Cityliner. De eerste drie Embraers zouden vrijdagmorgen (8 oktober) en zaterdag arriveren, de overige en paar dagen later waarna ze door Direct Maintenance in luchtwaardige staat zullen worden gehouden.

Door mist moest het schema echter worden aangepast waarna het eerste toestel pas zaterdag (9 oktober) arriveerde. Het tweede en derde toestel arriveerden maandag (11 oktober) terwijl de andere twee aanstaande woensdag zullen arriveren. De toestellen blijven tot een volgend leasecontract geparkeerd op Twente Airport.

Alitalia houdt op 15 oktober op te bestaan, waarna opvolger Italia Trasporto Aereo (ITA) de vluchtuitvoering deels overneemt.

Op de Twentse luchthaven is voldoende parkeerruimte voorhanden sinds het vertrek op 20 september 2021 van de zesde en laatste Boeing 747-400 van Lufthansa.

Foto’s: Twente Airport.