Nieuws

Volocopter test vrachtvariant VoloCity

HAMBURG – Volocopter heeft dinsdag (12 oktober) een testvlucht uitgevoerd waarbij de onbemande VoloDrone een landing van 200 kg vervoerde vanaf de haven in Hamburg naar een drie minuten verderop gelegen congrescentrum.

.

De in 2019 geïntroduceerde VoloDrone vloog op 30 oktober 2019 voor het eerst.en is een zogenoemde electric Vertical Takeoff & Landing (eVTOL) variant die tot 200 kg vracht kan vervoeren over een afstand van 25 nm (40 km).

De VoloDrone kan op afstand door een piloot worden bestuurd of autonoom vooraf geprogrammeerde routes vliegen. Het van de VoloCity afgeleide toestel heeft een MTOW van 600 kg, een doorsnede van 9,15 m en is 2,15 m hoog.

Volocopter wil de vrachtdrone in samenwerking met het Duitse logistiek bedrijf DB Schenker onderdeel laten worden van de logistieke keten.

De Duitse producent veranderde in oktober 2019 de naam van de bemande X2 in VoloCity

.