Nieuws

LAS VEGAS – De Honda Aircraft Company heeft aan de vooravond van de 2021 NBAA Business Aviation Convention and Exhibition (NBAA-BACE) een mockup in schaal 1:1 getoond van een nieuwe zakenjet, de HondaJet 2600 Concept. De fabrikant wil hiermee feedback in huis halen van potentiële klanten.

Komt het tot productie, dan gaat het toestel plaats bieden aan elf personen in drie mogelijke cabineconfiguraties, een voorzien vliegbereik van 2.625 nm ( 4.862 km) en een kruissnelheid van 450 kts (833 km/h) op FL470 (14.326 m). Op die vlieghoogte komt de cabinedruk overeen met een hoogte 2.000 m. Daarbij wordt gemikt op ‘single pilot operations’. Gemikt wordt daarbij op een aanzienlijke brandstofreductie van veertig procent (vergeleken met vergelijkbare jets) en twintig procent minder CO2 uitstoot.

Bij de HondaJet 2600 Concept zal evenals bij de HA-430 Elite S sprake zijn van Over-The-Wing Engine Mount (OTWEM), Natural Laminar Flow (NLF) technologie waarbij de romp en vleugels uit koolstofvezel worden gemaakt.

HondaJet 2600 Concept Cabin