Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS NetJets heeft bij Embraer Executive Jets getekend voor honderd Phenom 300E zakenjets De toestellen moeten vanaf  het tweede kwartaal van 2023 geleverd worden.

De aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom in Amerika en Europa bestelde in 2010 bij Embraer  vijftig eerste generatie Phenom 300 zakenjets en nam gelijktijdig opties op nog eens 75 die later werden verzilverd.

De in 2005 geïntroduceerde en sinds 2009 leverbare Phenom 300 werd in oktober 2017 opgewaardeerd tot 300E. De zakenjet kreeg toen niet alleen een nieuw ingerichte cabine, maar ook nieuwe door Embraer Aero Seating Technologies ontworpen ergonomische ‘DNA’ stoelen waardoor er meer leefruimte aan boord ontstond.

Daarnaast werd het toestel uitgerust met het zogenoemde door Lufthansa Technik ontwikkelde nice HD CMS/IFE (Cabin Management System/InFlight Entertainment) systeem.

3 reacties op “NetJets: meer dan verdubbeling Phenom 300 vloot

  1. […] NetJets bestelde vijf jaar geleden vijftig Phenom 300’s met opties op nog eens 75. Recent werden daarbij tien opties omgezet in een vaste order. […]

  2. […] Met name NetJets, dat zakenjets in deeleigendom aanbiedt, is een grote afnemer. […]

  3. […] onderneming plaatse in 2012 een miljardenorder bij meerdere fabrikanten voor onder meer de Embraer Phenom 300, Challenger 350 en 650, Global (5000-8000) en de Cessna Citation Latitude. Daarvan zijn inmiddels […]