Nieuws

SEATTLE – Boeing herdenkt dezer dagen dat het 25 jaar geleden is sinds het Boeing Business Jets (BBJ) programma werd geintroduceerd. Gelijktijdig werd bekend gemaakt dat een onbekend gebleven klant aan de vooravond van de zakenluchtvaartbeurs NBAA Business Aviation Convention & Exhibition (NBAA-BACE 2021 ) in Las Vegas tekende voor een BBJ MAX 8.

De in 2014 geïntroduceerde BBJ MAX 8 heeft met CFM International LEAP-1B motoren een vliegbereik van 5.325 nm (11.713 km) en vliegt daardoor ruim 800 nm (1.482 km) verder dan de huidige BBJ2. Daarbij wordt veertien procent minder brandstof verbruikt.

Ook is de cabine van de MAX variant 5,8 meter langer en kan het toestel drie keer zoveel ruimbagage meenemen. Boeing levert een MAX 8 BBJ af zonder VIP interieur. Daarvoor zijn meerdere externe partijen beschikbaar.