Nieuws

WASHINGTON – De exportcommissie van Amerikaanse senaat heeft groen licht gegeven voor de verkoop van twaalf MH-60R Multi-Mission helikopters aan Australië. Het land mag daarnaast dertig T-700-GE-401C motoren bestellen (inclusie zes reserve) alsmede de nodige wapen- en missiesystemen.

De Australische marine  ontving in december 2013 via  Lockheed Martin de eerste twee van 24 eerder  bestelde Sikorsky MH-60R helikopters in ontvangst genomen. Deze  werden bij Lockheed Martin voorzien van missiesystemen waarmee duikboten en oppervlakteschepen kunnen worden opgespoord. Ook werden beide MH-60R’s bij Lockheed Martin geschikt gemaakt voor zoek- en reddingsmissies. De laatste helikopters moesten in 2016 aan Australië zijn geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.