Nieuws

MONT SAINT GUIBERT – Air Belgium heeft de eerste van twee A330-900neo’s in ontvangst genomen. Het toestel voerde op 1 september bij Airbus een eerste testvlucht uit. Kort daarvoor rolde het toestel uit de spuithal.

De Belgische luchtvaartmaatschappij staat op het punt haar Airbus A340-300s vervangen door modernere Rolls-Royce Trent 7000 aangedreven A330-900 varianten. De luchtvaartmaatschappij heeft hiertoe bij Airbus twee toestellen besteld die geleased zullen worden. Het nu naar buiten geleverde toestel was oorspronkelijk bestemd voor RwandAir die het van de Amerikaanse leasemaatschappij Air Lease Corporation zou huren.

De eerste Airbus moet al op 15 oktober 2021 vanaf Brussel gaan vliegen, de tweede vanaf eind november. Het eerste nieuwe toestel zal ingezet worden op de nieuwe route tussen Brussels Airport en Mauritius. Het tweede toestel zal eveneens ingezet worden voor het winterprogramma van 2021/2022.

De ruime Airspace-cabine van het vliegtuig telt 286 stoelen in een drieklassenconfiguratie (30 zeer comfortabele businessclass-stoelen die horizontaal verstelbaar zijn, 21 premium class- en 235 economy class-stoelen). Alle stoelen zijn uitgerust met een in-flight entertainmentsysteem van de nieuwste generatie. Er is zelfs wifi en ook sfeerverlichting aan boord.

Op de vliegvergunning van Air Belgium staan ook meerdere vrachtvliegtuigen die sinds maart 2021 voor CMA CGM Air Cargo worden gevlogen.

Eerste proefvlucht op 1 september 2021.
Het toestel werd op 12 augustus uit de spuithal gerold.

1 reactie op “Foto’s/video: Eerste A330-900neo bij Air Belgium

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Mooie beschildering voor een mooi (Belgisch) Airbus a330-900neo vliegtuig, duidelijk herkenbaar en passend bij Air Belgium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.