Nieuws

SCHIPHOL – Vorige week ontving de eerst klas van tien studenten van het Transavia Airline Pilot Program hun welverdiende wings. Transavia koos in maart 2019 uit bijna 500 aanmeldingen de eerste twaalf kandidaten voor hun airline pilot program.

Transavia kreeg bijna 500 aanmeldingen gekregen na de lancering van het airline pilot program. Twaalf kandidaten kwamen daarbij de strenge selectieprocedure door en kregen de kans om hun Multi crew Pilot License (MPL) brevet te halen. Dit brevet geeft iemand de bevoegdheid om commercieel als copiloot te opereren in een meervoudig vlieger gecertificeerd vliegtuig, zoals onder andere de Boeing 737-800NG.

De eerste twaalf geselecteerde kandidaten zouden 22 maanden worden getraind om als first officer bij Transavia aan de slag te gaan. Hiermee verzekerde de luchtvaartmaatschappij zich ook in de toekomst van voldoende medewerkers in de cockpit

“De opleiding vergt twintig maanden”, zegt Peter Smit, Vice President Flight Operations. “Na het succesvol afronden van de opleiding biedt Transavia de kersverse copiloten een arbeidsovereenkomst aan. “We creëren hiermee zowel voor Transavia als de kandidaten een win-win situatie. Wij verzekeren ons van een garantie op een blijvende aanwas van geschikte piloten, de kandidaten kunnen zich door onze financiële bijdrage de opleiding veroorloven. We kijken enorm uit naar de start van het programma op 1 april en hebben het volste vertrouwen in deze nieuwe generatie vliegers.”

De eerste klas nu hun selectie in 2019.

1 reactie op “Eerste lichting Transavia MPL kandidaten afgestudeerd

  1. Anton Schiere schreef:

    Goed initiatief.

    Zijn er niet nog meer beroepen, waar een directe training on the job in-company opleiding, met creatief financieringsmodel, soelaas kan bieden om in de tekorten te voorzien?

    Hier in ieder geval driewerf Chapeau voor Transavia !
    Maar alleen . . . . ., geen vrouwen ?