Nieuws
Honda eVTOL 1

TOKIO – Het Japanse Honda is bezig met de ontwikkeling van een electric Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) luchtvaartuig. Honda’s R&D afdeling heeft voor niet alleen een toestel ontworpen, maar hiermee ook al de nodige windtunnelproeven uitgevoerd.

Volgens de fabrikant zal deze eVTOL aangedreven worden door een gas turbine waardoor sprake zal zijn van hybride aandrijving. Hierdoor zal het toestel een groter vliegbereik krijgen waardoor het probleemloos grotere afstanden tussen steden kan overbruggen dan wanneer alleen met accu’s wordt gevlogen.

Honda wil met de eVTOL een nieuw milieuvriendelijk ‘mobiliteitsecosysteem’ van de grond gaan tillen en zal daarbij gebruik gaan maken van alle technologische verworvenheden die de fabrikant inmiddels in huis heeft. Die verworvenheden zijn niet alleen afkomstig uit de auto- en motorindustrie, maar ook uit de in Amerika gebouwde HondaJet.

Honda eVTOL 4
De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur