Nieuws

BOTICATU – Embraer’s landbouwvliegtuigendivisie heeft de eerste negen maanden van 2021 orders opgetekend voor vijftig Ipanema varianten. Vergeleken met 2020 is daardoor sprake van een verdubbeling van het aantal orders.

Volgens de fabrikant komt zal ongeveer een derde van deze toestellen in de loop van 2022 bij Braziliaanse boeren worden afgeleverd. Van de 1.500 gebouwde Ipanema’s kwam ongeveer zestig procent op de thuismarkt terug.

In september rolde tevens de honderdste Ipanema EMB-203 van de band.

De in 2005 geïntroduceerde Ipanema worden al vanaf het begin afgetankt met ethanol.

1 reactie op “Embraer: verdubbeling verkopen Ipanema varianten

  1. Anton Schiere schreef:

    Dat aftanken met ethanol vanuit Embraer klinkt heel klimaat-/milieuvriendelijk, maar de groei van het aantal voor boeren bestemde “gewasbescherming” spuitende Ipanema toestellen is dat allerminst.

    Daar kan een vliegtuigbouwer als Embraer zelf natuurlijk niet zoveel aan doen.
    Wij wel:
    met ons importbeleid in EU-verband en aan het schap van de supermarkt bij het kopen van landbouwproducten uit Brazilië hebben we het gewoon zelf in de hand [of letterlijk juist net niet]. Al was het alleen al uit volksgezondheidsoptiek.