Nieuws
6 Squadron EA-18G A46-311 na het incident op Nellis AFB (Foto: RAAF)

WASHINGTON – De exportcommissie van de Amerikaanse senaat heeft groen licht gegeven voor de verkoop van een vervangende EA-18G Growler aan de RAAF (Royal Australian Air Force). Met de aankoop is een bedrag van 125 miljoen dollar gemoeid.

De RAAF moest op zoek naar een vervangend toestel nadat een EA-18G op 27 januari 2018 bij een incicent op Nellis AFB onherstelbaar beschadig werd. De Growler van RAAF No. 6 Squadron nam op dat moment deel aan Red Flag 18-1 toen een van de General Electric F414 turbofans er tiijdens take off de brui aan gaf.

De motor brak daarbij in drie stukken waarbij delen ervan zich door de andere motor, de romp en de staartsectie boorden.

Pogingen van de RAAF om de schade gecompenseerd te krijgen, liepen op niets uit.